Arbeidsrecht

Als werkgever is het onvermijdelijk dat u te maken krijgt met het arbeidsrecht. Dagelijks heeft u te maken met arbeidsrechtelijke kwesties. Van het aannemen tot het ontslag van een werknemer. Het (niet) functioneren of het ziek zijn van een werknemer. Er komen in de dagelijkse leiding aan het personeel arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving om de hoek kijken.

Ontstaat een conflict met een werknemer, dan moet u deze snel oplossen. Een conflict kan immers een grote impact op de bedrijfsvoering hebben.

Een goed plan van aanpak is hierbij essentieel. Het is van belang om te weten wat u wilt bereiken en op maat advies krijgen. Heeft u bijvoorbeeld een werknemer die meerdere malen over de schreef is gegaan en de kans om zichzelf te verbeteren onbenut heeft gelaten, dan is het verstandig te overwegen de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Hier zijn meerdere manieren voor, maar het zonder een goede advisering ook glasijs. Voor een werkgever is het niet makkelijk om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving en hier ook tijdig naar handelen. Te meer het arbeidsrecht met regelmaat grote veranderingen ondergaat en uw eigen taak ondernemen zou moeten zijn. Het personeel adequaat aansturen/begeleiden is echter wel de verantwoordelijkheid van u als werkgever en dit kan u ook behoorlijk in de kosten jagen. Daarom is goede, tijdige en advies met visie van belang. Vurehout Advocatuur kan werkgevers van een passend advies voorzien bij alle vraagstukken die het arbeidsrecht voor een werkgever met zich mee brengt.